In 2030 heel Nederland klimaatneutraal! Niet alleen in het MKB, maar ook op de particuliere markt liggen nog veel kansen om dit doel te realiseren. Vooral bij oudere woningen valt er nog veel te winnen wat betreft energiebesparing en duurzame opwekking. Zo kunnen isolatiemaatregelen het wooncomfort direct verbeteren en kunnen zonnepanelen op een duurzame manier energie opwekken. Daarnaast kunnen dergelijke maatregelen de waarde van een woning flink verhogen. Dat is zowel goed voor uw portemonnee als voor het milieu! 

 

Duurzaam Wonen
Sinds begin 2020 breidt Klimaatroute haar dienstverlening uit met Duurzaam Wonen: een nieuw project dat volledig gericht is op de particuliere markt. In opdracht van verschillende gemeenten en omgevingsdiensten gaat er dagelijks een adviesteam op pad om woningeigenaren te voorzien van energieadviezen. 

 

Wat kunt u verwachten?
De adviseur komt bij u langs* en voert een energiescan uit met behulp van een speciaal ontwikkeld software systeem. Binnen enkele minuten ontvangt u een gericht advies over de besparingsmogelijkheden in uw woning. Er wordt een telefonische afspraak ingepland, zodat het adviesrapport uitgebreid met u besproken kan worden. Het rapport maakt inzichtelijk welke maatregelen in uw specifieke situatie kansen bieden en hoeveel energie er bespaard of opgewekt kan worden. Heeft u vragen over de vervolgstappen? Onze adviseurs kunnen een rol spelen bij het opvragen van vrijblijvende offertes en het selecteren van uitvoerende partijen. Op deze manier hopen wij de implementatie van het advies zo eenvoudig mogelijk te maken. 

*Gezien de huidige situatie omtrent COVID19 nemen wij de energiescans voorlopig telefonisch af om risico's voor u en onze medewerkers te minimaliseren. 


Interesse?
Op dit moment voert ons team energieadviezen uit in opdracht van de gemeente Almere en omgevingsdienst IJmond (Velsen, Heemskerk, Uitgeest en Beverwijk). Bent u woningeigenaar in één van deze gemeenten en geïnteresseerd in een energieadvies? Neemt u gerust contact op via duurzaamwonen@klimaatroute.nl of door te bellen naar 020 2443977. WIj plannen graag een afspraak voor u in met één van onze adviseurs.